Black Pepper

Zwarte peper (piper nigrum) is een bloeiende rank van de piperaceae-familie, afkomstig uit het zuiden van India en doorgaans gekweekt voor het fruit. Het fruit kan worden bereid door koken en/of drogen voor het produceren van witte, groene en zwarte peper.

De etherische Black Pepper-olie is afkomstig uit gestoomd peperfruit en heeft een sterke, scherpe geur die stimuleert en energie oplevert. Plaatselijk gebruik wordt nauw in verband gebracht met een gezonde bloedsomloop.

Primaire voordelen:

Enerverend en stimuleert de hersenen. Steunt de huidstint en -conditie.

Historie:

De Egyptenaren gebruikten zwarte peper in het mummificatie proces? Het werd ontdekt in de buik en neusgaten van Ramses II.
De Indiase monniken aten diverse peperkorrels elke dag tijdens hun reizen om ze uithoudingsvermogen te geven!
Wist u dat “Pepper” werd gebruikt in een figuurlijke zin om “geest” of “energie” uit gegevens blijkt dat zo ver terug als de jaren 1840, dat werd gebruikt in die zin. Toen uiteindelijk werd ingekort tot het woord ‘pep’ dat we vandaag de dag gebruiken

Gedocumenteerd gebruik:

kalmerend en ondersteunend na het sporten of trainen

Mentale spirituele invloed:

De voordelen van zwarte peper is het blijven in de spirituele kant van de dingen.
Zwarte peper is goed voor degenen onder ons die constant zorgen hebben en last hebben van stress. Het geeft de kracht om die negatieve energieën loslaten en het omarmen onze eigen kracht.
Het geeft ons ook het fysieke uithoudingsvermogen en de moed om de dingen die het maken van de problemen om te beginnen te overwinnen!
Het helpt ons ook “verteren” ongezonde gevoelens ten opzichte van mensen vooral onszelf! Dit is handig voor degenen die zichzelf kritisch en boos of boos op zichzelf

Gebruik:

verdund – 50:50 verdunning (een deel essentiële olie: één deel van V6 of plantaardige olie)

Vervolgens:

  • Enkele druppels (2-4) op de locatie

  • Op de chakra’s / vitaflex punt
  • Diffuus

  • Kan worden gebruikt als voedingssupplement.

Voorzorgsmaatregelen:

Een van de voordelen van zwarte peper olie die geen weet contra-indicaties en wordt algemeen beschouwd als veilig (GRAS). Deze olie kan in extreme huidirritatie ALTIJD verdunnen.
Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is het raadzaam niet te gebruiken op deze manier voor kinderen onder de 6 jaar. Als je zwanger bent, borstvoeding, het nemen van medicatie, of een medische aandoening, raadpleeg dan een arts voor gebruik.

Gebruik bij huisdieren:

Laat je dieren ruiken aan de fles of plaats een druppel of twee in je handpalm en laat dan ruiken. Of plaats een druppel in je handpalm en huisdier ga ermee langs, niet op, je dier van kop tot teen. Gebruik van black pepper is aan te raden in een mix zoals `relieve it`
Let op: bepaalde oliën kunnen zeer giftig zijn voor katten. Den en Citrus oliën in het bijzonder. Raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker bent over het toepassen van elke essentiële olie bij uw huisdier.

Tip:

Spice up van uw favoriete maaltijd met zwarte peper essentiële olie. Gebruik slechts een druppel in de saus of marinade in plaats van het gebruik van uw gemalen peper!