Ik ben Esther Hendriksma-de Ruiter en startte in 2001 als zelfstandig ondernemer in ons Kinderdagverblijf in Haarlem e.o.
Ik was verantwoordelijk voor Personeel en Organisatie en het Pedagogische beleid en aansturing daarvan.

In de loop van tijd kon ik de nodige energie niet meer uit mijn toenmalige werksituatie halen, grote en kleine gebeurtenissen stapelde zich op en ik kwam in een Burn Out terecht.

Om uit deze situatie te komen, ben ik bij een ortho moleculair diëtist terecht gekomen.(Natuurgeneeskundige) Daar vond ik mijn talenten en competenties welke ervoor zorgden dat ik mij ging verdiepen in nieuwe uitdagingen, ik behaalde mijn Coaching en Mediation diploma.

Omdat ik de behoefte had om meer te leren en mensen te helpen ben ik door gegaan met de HBO studie Medische basiskennis in combinatie met een Guasha Opleiding  (Traditionele Chinese Geneeskunde). Dit opende voor mij nieuwe wegen om zelf Natuurgeneeskundige te worden en zelf mensen te helpen met lichamelijke en geestelijke klachten/problemen.

Mijn praktijk startte ik vanuit mijn eigen behoefte als onderneemster.
Ik wordt blij van de gedachten dat ik nu personen kan helpen die in soortgelijke situaties zitten die voor mij heel herkenbaar zijn.
De Guasha opleiding geeft mij bevoegdheid om meteen het geleerde in praktijk te brengen. Vandaar dat ik daar meteen mee gestart ben.

Mijn kracht ligt in mijn ervaringen als ondernemer, partner en moeder gecombineerd met Best Balance Natuurgeneeskunde waarbij ik Guasha behandelingen verricht i.c.m. indien nodig en gewenst coaching of andere vormen van behandelingen.
Lichamelijke en/of geestelijke klachten zijn ergens begonnen en ik kan deze samen met jou oplossen. Ik luister oprecht, laat je uitpraten, breng rust in ons gesprek en stel open vragen. Positiviteit en humor zijn belangrijke aspecten en ik werk probleemoplossend, waarbij ons gevoel centraal staat. Ik deel je in mijn kennis en ervaring door het geven van tips en informatie.

Verder geef ik massage cursussen met essentiële oliën waarbij zowel de ruggenwervel, de voet en rug centraal staan.

In de praktijk is het ook mogelijk om een Balans Zytoscan af te nemen, deze meet wat er op dat moment speelt in lichaam en geest maar stelt geen diagnose!

Interesse? info@best-balance.nl  of via het Contact Formulier

Opleidingen welke ik gevolgd heb zijn:

  • HBO Management

  • MBO Kinderopvang

  • MBO Coaching

  • HBO Mediation

  • HBO Medische Basiskennis

  • MBO Guasha Therapeut

  • HBO Natuurgeneeskunde

  • HBO NLP

  • Training Balans Zytoscan