De levensenergie van planten

Etherische oliën zijn de aromatische vloeistoffen die te vinden zijn in struiken, bloemen, bomen, heesters, harsen en zaden. Sommige mensen noemen etherische oliën graag “de levende energie van de natuur” omdat ze unieke bestanddelen met een massa voordelen bevatten. Deze vloeistoffen worden doorgaans gewonnen door een stoomdistillatie proces of door middel van compressie.

Plantaardige oliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie) worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten.
De keukenolie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) worden vaak gebruikt als draag olie om de sterkte van therapeutische essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.
Essentiële olie ruikt naar de plant waarvan het is verkregen.
Etherische oliën zijn vluchtig, wat betekent dat de geur van de olie snel in de lucht stijgt.
Ze zijn ook veelzijdig en kunnen op veel manieren gebruikt worden. Sommige mensen gebruiken etherische olie om een omgeving te stimuleren, de huid te verfraaien en vanwege hun geweldige geur. Ongeacht hoe jij etherische olie gebruikt, bestaat de kans dat iemand anders in het verleden dat ook al eens geprobeerd heeft. Als je nog niet weet waar te beginnen, kun je er zeker van zijn dat elke etherische olie een gebruiksaanwijzing heeft.