Carrot Seed

De olie heft een licht zoet, zacht aroma met aardse kruidachtige ondertonen en is stoom gedistilleerd van de zaden van de wilde wortel en niet van de wortel die wij kopen om te eten of te drinken. Ze zeggen dat het een onkruid is, maar vanuit de geschiedenis blijkt dat niet zo te zijn. Traditioneel werd de olie gebruikt voor spijsverteringsproblemen door de versterkende eigenschappen. Vandaag de dag wordt het ook gezien als een ondersteuning voor de lever en gewaardeerd voor zijn wonderlijke huidverzorgende eigenschappen. De olie is geschikt voor alle huidtypes en helpt bij een doffe huid tint. Het is zeer geschikt als toevoeging in huidverzorging producten. De olie is een ingrediënt in de essentiële oliën GLF en Juva Cleanse en in de crèmes Anmal Scents Ointment en Rose Ointment.

Historie

Er wordt gedacht dat de wilde wortel in Europa is geïntroduceerd door de moren, in de 8e eeuw na christus. Traditioneel werd de olie gebruikt tegen nier- en spijsverteringsproblemen en heeft ook een Historie: in de aromatherapie voor gewrichtsproblemen. Ook werd de olie gebruikt voor de genezing van zweren, huidziekten, jeuk en voor de beschermende werking tegen tuberculose. De zaden van de wilde wortel werden vroeger ook gebruikt als een natuurlijk anticonceptiemiddel. In de late middeleeuwen gebruikten ze de wilde wortel voor geelzucht.

Eigenschappen:

 • Anti parasitair

 • infectie werend

 • laxerend

 • ontstekingsremmend
 • reinigend
 • schimmelwerend
 • stimulerend
 • urinedrijvend middel
 • vaatverwijdend

Gedocumenteerd gebruik:

Huidaandoeningen (eczeem, vette huid, psoriasis, rimpels) leverproblemen, reumatische pijn, spijsverteringsproblemen en het vasthouden van vocht.

Invloed lichaam:

huid, zenuwstelsel, hart en bloedvatenstelsel
Aromatische invloed: Kalmerend en aardend

Mentale spirituele invloed:

De olie heeft een verzachtende werking op de omgeving en versterkt het innerlijk zien en doet de waarheid beseffen in tijden van twijfel en verwarring. Het ruimt blokkades p die een onbelemmerde energiestroom beletten.
Het helpt bij de uitlijning van de wortel- en derde oog chakra en geeft daardoor spirituele visie voor de toekomst. Het laat emoties gaan van onderdrukking, uitwisseling en negatieve acties. Wanneer deze emoties zijn vrijgegeven kunnen we beginnen met de realisatie van onze volledigheid en totaliteit van geest. De olie steunt ons door ons te aarden in moeder aarde en leert ons waardering, zodat we een volledig leven kunnen leiden.
Invloed Chakra: wortelchakra, derde oog chakra en kruinchakra.
Chakra kleur: geel

Gebruik:

Verdund 50 – 50 verdunning (1 deel essentiële olie – 1 deel V6 of andere plantaardige basisolie),
vervolgens:

 • Breng 1 a 2 druppels op het gewenste gebied (na verdunning)
 • Toepassen op de chakra’s / vitaflex punten
 • Diffuus of inhaleer

 • Kan worden gebruikt als voedingssupplement. 1 druppel olie in bijvoorbeeld 1 theelepel honing. 1:4 verdunnen in vloeistof.

Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is het raadzaam niet op deze manier te gebruiken bij kinderen onder de 6 jaar.

Voorzorgsmaatregelen:

Het is toegestaan als voedingssupplement (FA). Is voor intern gebruik goedgekeurd door de FDA. Kan mogelijk huidirritatie veroorzaken. Bij zwangerschap of onder behandeling van een arts, raadpleeg uw arts. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Gebruik bij huisdieren:

Ja. Je kunt de dieren direct aan het flesje laten ruiken of neem 1 a 2 druppels in je hand en laat ze hier aan ruiken. Je kunt ook 1 a 2 druppels in je hand doen en met deze hand over het lichaam van je huisdier aaien van de oren tot aan de staart. De olie is ook een ingrediënt in de Young Living crème voor dieren: Animal Scents Ointment.
Let op: bepaalde oliën kunnen zeer giftig zijn voor katten. Den en Citrus oliën in het bijzonder. Raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker bent over het toepassen van elke essentiële olie bij uw huisdier.

Tips

De olie heeft van nature een hele hoge beschermingsfactor en is daarom zeer geschikt om te gebruiken in een zelfgemaakte zonnebrand product en is ook goed te gebruiken als aftersun. Verdun de olie bijvoorbeeld met kokosolie, hazelnootolie of V6 (Young Living) om een gezonde bruine huidtint te bevorderen of om de huid te kalmeren.

Meng 1 druppel olie met een beetje dag- of nachtcrème Art (Young Living) of Sandelwood crème (Young Living) en breng deze aan op het gezicht om fijne lijntjes, rimpels en oneffenheden te verminderen en/of om een gezonde bruine huidtint te bevorderen.

Voor een ontgiftende massage en voor mensen die last hebben van reumatische pijnen is deze olie zeer geschikt. Het werkt diep in op het gladde spierweefsel en is daarom ontspannend oor mensen die verkrampt zijn door stress of emoties.

De olie werkt kalmerend en verzachtend bij een jeukende huid en is ontsteking remmend en werkt goed bij eczeem, acne en psoriasis. Het ondersteunt ook het genezingsproces en helpt daarbij littekenvorming te voorkomen. Meng 1 druppel olie met een beetje dag- of nachtcrème Art (Young Living) en breng dit in het gezicht aan. Voor grotere oppervlaktes, verdun de olie met bijvoorbeeld V6 (Young Living) of kokosolie.

Terug