Gary Young ontwikkelde  een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde.

De etherische oliën, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur én de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. Door deze 2 technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft het zijn uitwerking op zowel lichamelijk- als op emotioneel vlak.

Tijdens de Raindrop techniek worden oliën gebruikt met een antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende werking. We gebruiken tijdens de massage de volgende oliën:

Oregano, Thijm, Basilicum, Cypres, Wintergreen, Majoran, Pepermunt en 2 blends: Valor en Aroma Seiz.

Uiteraard is het ook mogelijk om andere oliën hiervoor in te zetten

Bij de start van een Raindrop- behandeling ligt de gemasseerde persoon op haar/zijn rug en beginnen we eerst met het balanceren van de voeten.

Daarna gaan we om beurten de voeten van links naar rechts behandelen, dit doen we zodat elke voet de gelegenheid krijgt de olie goed op te kunnen nemen en het door kan trekken naar de rug

De eerste olie die we inzetten is de Valor (een oliemengsel van spar, boerenwormkruid, rozenhout en frankincense). Dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat ze het lichaam helpt om in een energetische balans te komen. Hierna worden de voeten een voor een behandeld met verschillende oliën d.m.v. de Vita-Flex techniek. Met deze methode wordt de ruggenwervel en de rugspieren op de voeten gestimuleerd en zal wanneer het ingetrokken is meteen zijn werk gaan doen. Het mooie aan dit systeem is dat elke olie weer zijn eigen eigenschappen heeft en zodoende verschillende processen in werking gaat zetten.

Na de behandeling van de voeten draait de persoon op de tafel zich op de buik

Vervolgens worden de verschillende essentiële oliën een voor een op de rug gedruppeld. Tussen de verschillende oliën in wordt met lichte, vederachtige strijkbewegingen van de vingertoppen de olie in de huid gemasseerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende andere massagetechnieken om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen.

Alleen al door het inademen van de geur die vrijkomt uit de oliën kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbische systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen.

Na de rug behandeling wordt de rug met een warme handdoek ingepakt, waardoor de olie nog beter zijn werk kan doen. Afsluitend krijg je nog een nek/hoofdbehandeling en sluiten we met olie White Angelica of een andere olie af.

De behandeling duurt 1,5 uur, maar de oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering.

Na de behandeling krijg je water met essentiële olie gemengd om de vochtvoorraad weer aan te vullen en het reinigingsproces te ondersteunen.

Drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen!

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over de cursus maar dat gaan we je tijdens deze twee daagse allemaal uitleggen

*Raindrop massage 90 minuten € 75,-

*Raindrop cursus 2 daagse incl lunch en lesboek van 10.00 tot 16.00 uur €200,-

*Voor de cursus graag zelf meenemen: twee grote en twee kleine handdoeken en je eigen Raindropkit.

*Heb je nog geen Raindrop kit dan kan je deze bestelling met onderstaande link

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=2473147&enrollerid=2473147&isocountrycode=NL&culture=en-EU&type=member

Mocht je hulp nodig hebben met het aanmelden/bestellen van de Raidropkit neem dan meteen contact met mij op via de contact gegevens.